Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Programul "Casa Verde" reluat de la 1 iunie

Ministrul Mediului şi Pădurilor, Laszlo Borbely, a anunţat că de la 1 iunie va fi reluat programul "Casa Verde" pentru persoane fizice. Până acum fost depuse aproximativ 18.300 de dosare, din care aproape 15.000 au fost deja analizate, potrivit datelor ministerului mediului.Ministrul Mediului şi Pădurilor, Laszlo Borbely, a anunţat că de la 1 iunie va fi reluat programul "Casa Verde" pentru persoane fizice. Până acum fost depuse aproximativ 18.300 de dosare, din care aproape 15.000 au fost deja analizate, potrivit datelor ministerului mediului.

Ministrul mediului, Laszlo Borbely, a declarat că au fost plătite aproximativ 20 de milioane de lei pentru ca unele persoane să beneficieze de sisteme de încălzire în locuinţe care utilizează energie regenerabilă.

În urmă cu o lună, ministrul Mediului anunţa că programul va fi reluat în luna mai. Ministrul Mediului şi Pădurilor spunea atunci că, în a doua jumătate a anului trecut, perioadă în care s-a derulat Programul "Casa Verde", au fost depuse 18.500 de dosare, din care aproape 3.000 au primit şi finanţare, în valoare totală de 110 milioane de lei.

Scopul acestui Program este îmbunătăţirea calităţii aerului, apei şi solului prin reducerea gradului de poluare cauzată de arderea lemnului şi a combustibililor fosili utilizaţi pentru producerea energiei termice folosite pentru încălzire şi obţinerea de apă caldă menajeră.

În funcţie de tipul de instalaţie folosit, cei care accesează Programul "Casa Verde" pot primi până la 6.000 de lei pentru instalarea de panouri solare şi pentru instalaţii de producere a energiei termice pe bază de peleţi, brichete, tocătură lemnoasă şi orice fel de deşeuri vegetale, agricole, forestiere şi silvice, şi până la 8.000 de lei pentru instalarea pompelor de căldură.