Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Programul RFI România de Ziua Mondială a Apei

RFI România sărbătoreşte Ziua Mondială a Apei pe 22 martie. În premieră pentru ţara noastră, sărbătoarea Zilei Mondiale a Apei va va oferi prilejul de a participa la două evenimente inedite şi originale: un concurs de degustare de apă şi unul de plantare mirodenii în coajă de ou. 

 

În Bucureşti şi alte cinci oraşe din România – Cluj Napoca, Arad, Constanţa, Baia Mare şi Drobeta Turnu Severin – RFI România vă aşteaptă începând cu orele 12:00 şi până la 20:00 în standurile special amenajate din magazinele Cora, pentru a vă bucura cu noi de această zi specială. 

Bucureştenii sunt aşteptaţi la hipermarketurile Cora Pantelimon, Lujerului şi Sun Plaza, pentru că, din oră în oră, vor fi organizate concursuri de degustare de apă. Tot ce trebuie să faci este să te înscrii la concurs, să guşti din diverse tipuri de apă şi să o identifici pe cea de la robinet. Dacă eşti fericitul degustător care a identificat acest tip de apă, vei fi premiat de RFI România, Cora şi Apa Nova. 

Mai mult, începând cu orele 16:00 şi până la 20:00, o altă competiţie inedită îşi va face loc în programul evenimentelor organizate de RFI România cu ocazia Zilei Mondiale a Apei. Vă aşteptăm să plantăm împreună mirodenii pentru bucătăria ta în coajă de ou. Da, da… ai auzit bine. Plantăm mirodenii în coji de ou, iar cei mai îndemânatici dintre concurenţi vor fi premiaţi. Noi vă arătăm întregul proces, iar tu trebuie să te înscrii la concurs şi să ne iei premiile. Cu puţină apă, pentru a nu face risipă, dar cu multă inventivitate şi voie bună!

Tot bucureştenii vor fi premiaţi de Ziua Mondială a Apei dacă au la maşină numărul de înmatriculare WWD, adică World Water Day. Pe tot parcursul evenimentului îi aşteptăm pe fericiţii şoferi să îşi revendice premiile puse la bătaie. 

Ziua Mondială a Apei este sărbătorită de asemenea de RFI România în hipermarketurile Cora din Constanţa, Cluj Napoca, Arad, Baia Mare şi Drobeta Turnu Severin prin binecunoscutul deja concurs de degustare de apă. Din oră în oră, Dj-ii RFI România de la standurile noastre din hipermarketurile Cora vă aşteaptă să identificaţi apa de la robinet printr-o inedită procedură. 

România sărbătoreşte Ziua Mondială a Apei şi se alătură astfel multor altor ţări care atrag atenţia în acest fel asupra folosirii improprii a resurselor de apă. Cu cât economisim mai mult, fiecare dintre noi, cu atât resursele de apă vor fi îndestulătoare pe termen lung pentru fiecare om al planetei. Alătură-te unei iniţiative desfăşurate la nivel mondial. Vino cu noi să sărbătorim Ziua Mondială a Apei.