Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Proiectul educaţional LTC la finalul celei de a treia ediţii

afis-proiect-lumea-ta-curata.jpg

Proiectul educaţional LTC la finalul celei de a treia ediţii

În cadrul săptămânii care celebrează la nivel global mediul, ne putem pune o întrebare şi să căutăm un răspuns? „Lumea ta? Curată!” – LTC, aşa se numeşte proiectul naţional educaţional iniţiat de către Fundaţia PRAIS şi implementat în Bucureşti în parteneriat cu Sectorul 1 al Municipiului Buycuresti şi Romprest.

Ajuns la a treia ediţie, programul a angrenat la nivel de sector peste 4.200 de elevi de clasa a IV‑a din 38 de şcoli şi peste 8.000 membri ai familiilor acestora.

„Lumea ta? Curată!” - LTC este componenta educaţională a mişcării noastre naţionale de plantări: „Milioane de Oameni, Milioane de Copaci”, recunoscută oficial de UNEP şi care are ca obiectiv principal dezvoltarea unui comportament civic-responsabil al tinerei generaţii faţă de mediu şi resursele planetei, susţine colectarea selectivă a deşeurilor reciclabile, promovând metodologiile noastre moderne de educare extracurriculară a acestora”, declară Silvia Bucur, Preşedinte Fundaţia PRAIS.

În cadrul LTC, elevii au primit gratuit o carte educaţională extracurriculară şi au acces alături de părinţi, rude, prieteni, la informaţii pe platforma on-line: www.lumeatacurata.ro. În cadrul celor 3 concursuri şcolare, elevii au colectat selectiv deşeuri reciclabile, 786 metri cubi de hârtie şi 239 de metri cubi de plastic, ca rezultat al consumului lor curent. Rezultatele au fost înscrise periodic pe site, generându-se automat topul al celor mai active şcoli. Copiii au creat şi expus peste 1.000 de obiecte decorative din materiale reciclabile şi au înscris pe site 180 de lucrări scrise pe teme ecologice şi premiate lunar. Activarea elevilor a continuat în cadrul celor 43 de lecţii deschise pe teme de mediu la care au participat aproximativ 2.500 de elevi.

Este un moment de bucurie pentru noi toţi, cei implicaţi în această campanie, să încheiem şi cel de-al doilea an de educaţie ecologică „Lumea ta? Curată!”, implementată în toate şcolile cu clase primare din Sectorul 1, Bucureşti. Am remarcat o implicare mult mai puternică a copiilor şi cadrelor didactice, pe toată perioada desfăşurării campaniei, surprinzându-ne rezultatele ce sunt cu mult peste aşteptările noastre”, a declarat Adriana Calcan, Manager Comunicare şi Marketing Romprest.

Compania de salubrizare Romprest a asigurat colectarea selectivă din şcoli, iar specialiştii săi au participat la lecţiile deschise. Cele 38 de şcoli din sectorul 1, Bucureşti, au fost dotate cu pubele pentru colectarea selectivă a hârtiei şi plasticului.

  

Pentru informaţii suplimentare:

Adriana Calcan                                                                                                                 Silvia Bucur

Manager Comunicare şi Marketing Romprest                                                       Preşedinte Fundaţia PRAIS

E-mail [email protected];                                                                      [email protected]

Telefon: 021 306 70 00                                                                                                    021 317 53 39