Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


"Proiectul privind şoseau expres, nociv"

proiectul-privind-soseau-expres-nociv.jpg

"Proiectul privind şoseau expres, nociv"

Primăria Capitalei vrea să scurteze drumul din centrul Capitalei spre ieşirea spre Piteşti. Este vorba despre o şosea expres care va face legătura între Autostrada Bucureşti-Piteşti şi Splaiul Independenţei. Preşedintele Asociaţiei pentru Protecţia şi Documentarea Monumentelor, Roxana Wring, explică la RFi că proiectul este nociv.

Pentru realizarea şoselei de 8,3 km, este necesară exproprierea a 40 de hectare de teren proprietate privată. Supus dezbaterii publice, proiectul Municipalităţii a primit critici din partea ONG-urilor şi a reprezentanţilor Consiliului General.

Aceştia susţin că proiectul este prea costisitor – fiind estimat la 138 de milioane de euro -  şi că va aduce mai multe maşini în centrul Capitalei într-un moment în care se doreşte exact contrariul. La RFI, preşedintele Asociaţiei pentru Protecţia şi Documentarea Monumentelor, Roxana Wring.

"Această direcţie este greşită. Niciun oraş din Europa nu mai face acest lucru în acest moment. În plus, se încalcă numeroase directive, angajamente europene, pe care România le-a semnat de-a lungul anilor.

Aceste proiecte de infrastructură pe care le promovează în acest moment Primăria Capitalei sunt nocive şi sunt depăşite" atrage atenţia preşedintele Asociaţiei pentru Protecţia şi Documentarea Monumentelor, Roxana Wring. Proiectul presupune realizarea a mai multe pasaje supraterane si a început fără un Plan Urbanistic Zonal aprobat.

 
Preşedintele Asociaţiei pentru Protecţia şi Documentarea Monumentelor, Roxana Wring: "Proiectul privind şoseau expres, nociv"