Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


1 milion de dolari pentru obiectele lui Michael Jackson

michael-jackson-007.jpg

Michael Jackson

Obiectele şi piesele de mobilier din ultima reşedinţă în care a locuit Michael Jackson, la Los Angeles, unde acesta a şi murit, pe 25 iunie 2009, au fost vândute la licitaţie de casa Julien's Auctions.

Michael Jackson şi copiii lui locuiau, în iunie 2009, într-o reşedinţă impresionantă pe care megastarul o închiriase în cartierul de lux Holmby Hills din Los Angeles. Piesele de mobilier - care nu au aparţinut practic niciodată artistului - au fost puse în vânzare de adevăraţii proprietari ai vilei.

Fanii şi colecţionarii au fost prezenţi în număr mare la această licitaţie, organizată sâmbătă, la Los Angeles, unde o bancă pe care Michael Jackson desenase oameni dansând, cu chipuri fericite, a fost vândută cu 4.480 de dolari.

O oglindă, integrată într-un dulap victorian, pe care megastarul a scris un mesaj de autoîncurajare, a fost achiziţionată prin telefon de un cumpărător care a plătit 19.000 de dolari.

O tăbliţă neagră, pe care unul dintre copiii cântăreţului i-a scris tatălui său un mesaj de afecţiune, a fost vândută cu 5.000 de dolari.

Vânzările au totalizat aproape 1 milion de dolari, depăşind cu mult estimările de 200.000 - 400.000 de dolari.

La cererea familiei Jackson, panoul de la capătul patului în care Michael Jackson a murit, ce trebuia iniţial să fie vândut în această licitaţie, a fost retras de la vânzare.

Michael Jackson a murit pe 25 iunie 2009, în urma unei "intoxicaţii grave" cu propofol, un anestezic puternic utilizat în spitale şi în clinicile medicale, pe care starul îl folosea la domiciliu ca somnifer, cu complicitatea medicului său personal, Conrad Murray.