Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Albumul "21" semnat Adele s-a vândut în 5 milioane de exemplare

adele21.jpg

Coperta albumului "21"

Albumul "21" al lui Adele s-a vândut într-un număr record de peste 5 milioane de exemplare, astfel de vânzări nemaifiind realizate de un material discografic într-un singur an din 2004.

  De altfel, vânzările de muzică din acest an sunt estimate în creştere cu peste 3% faţă de cele din 2010. O asemenea creştere nu a mai fost înregistrată tot din 2004, potrivit datelor furnizate de Nielsen Soundscan. Analistul David Bakula a explicat rezultatele prin lansările mai bine promovate şi politicile de preţ şi promoţii mai agresive ale comercianţilor.

  Dacă în 2010 vânzările de muzică în format digital au crescut cu numai 1% faţă de anul precedent, anul acesta se estimează că acestea au sporit cu 10%. Albumele se vând în continuare de două ori mai bine pe suport fizic, însă vânzările totale de muzică se împart aproximativ în mod egal între cele două formate. Albumul "21" semnat de Adele s-a vândut pe suport fizic în peste 3,5 milioane de exemplare, mai mult decât orice disc din ultimii trei ani.

  Pe de altă parte, recordul stabilit de Adele pentru ultimii şapte ani reprezintă mai puţin de jumătate din vânzările de 11 milioane de copii de care s-a bucurat albumul "No Strings Attached" al trupei N'Sync în 2000. Acela a fost ultimul an în care cel mai de succes album s-a vândut în peste 10 milioane de exemplare.