Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Bob Dylan are o nouă pasiune: cimpoiul

bob-dylan.jpg

Bob Dylan

Bob Dylan a început să înveţe să cânte la cimpoi după o călătorie recentă în Scoţia, unde şi-a cumpărat un astfel de instrument.

Legendarul muzician în vârstă de 70 de ani a susţinut două concerte la Glasgow în weekend. În timpul vizitei el a cumpărat un cimpoi tradiţional din oraşul scoţian.Un purtător de cuvânt al Centrului naţional al cimpoiului (National Piping Centre), care a furnizat instrumentul şi un manual de folosire al acestuia, a spus că Bob Dylan "a vrut întotdeauna să înveţe. Iese un sunet frumos când ştii să cânţi la ele, este ceva care merită apreciat".

Bob Dylan, pe numele adevărat Robert Allen Zimmerman, născut pe 24 mai 1941, în Duluth, Minnesota, este cântăreţ, compozitor şi poet. Este una dintre figurile reprezentative ale muzicii mondiale. Cele mai celebre lucrări ale lui Dylan datează din anii '60, când acesta a devenit faimos. Multe dintre cântecele sale, precum "Blowin' in the Wind" şi "The Times They Are a-Changin'", au devenit adevărate imnuri anti-război şi ale mişcărilor pentru drepturile civile.