Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Bruce Springsteen pleacă în turneu mondial, pe 18 martie

bruce-springsteen.jpg

Bruce Springsteen

Bruce Springsteen îşi va lansa un nou turneu mondial pe 18 martie, la Atlanta, în statul american Georgia, la 12 zile de la apariţia pe piaţă a noului său album, "Wrecking Ball".

Acest turneu îl va aduce pe artist pe mai multe scene din SUA şi Europa. Turneul european va debuta pe 13 mai, la Sevilla, incluzând Berlin, Lisabona, Milano, Paris, Praga (11 iulie), Viena (12 iulie), Londra, Oslo şi Helsinki.

"Wrecking Ball", al 17-lea album de studio din cariera lui Springsteen, va fi lansat pe 5 martie. Aceasta va fi prima lansare după 2009 a starului rock, alături de E Street Band, dar fără saxofonistul său preferat, Clarence Clemons, care a murit în iunie 2009, la 69 de ani.

Bruce Springsteen, născut pe 23 septembrie 1949, este cunoscut pentru popularizarea genului "heartland rock", versurile poetice ale cântecelor sale şi sentimentele tipic americane transmise, centrate pe New Jersey-ul natal.

Poreclit "The Boss", Springsteen a lansat mai multe albume rock de succes, printre care "Born in the U.S.A." şi "Born to Run", şi a vândut peste 120 de milioane de discuri în întreaga lume.

A fost recompensat cu 20 de premii Grammy, două Globuri de Aur şi un Oscar. Este considerat unul dintre cei mai influenţi compozitori ai secolului 20, iar în 2004 revista Rolling Stone l-a inclus în topul celor mai mari 100 de artişti ai tuturor timpurilor, pe locul 23.