Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Bruce Springsteen pregăteşte un nou album şi un turneu mondial

brucespringsteen.jpg

Bruce Springsteen

Cântăreţul american Bruce Springsteen a confirmat pe site-ul său informaţiile potrivit cărora va susţine un turneu mondial alături de E Street Band şi va lansa un nou album în anul 2012.

Artistul a spus că va cânta în Europa în 2012, începând de la mijlocul lunii mai şi până la sfârşitul lunii iulie. Totodată, el a anunţat că va lansa şi un nou album, iar turneul său mondial va include şi o secţiune nord-americană.

Compozitorul, cântăreţul şi chitaristul Bruce Springsteen a devenit celebru în lumea întreagă datorită stilului său muzical, în care rock-ul este combinat cu influenţele pop, iar versurile romantice, cu sentimentele patriotice americane sau cu dragostea artistului pentru oraşul lui natal, New Jersey. Maniera lui foarte reuşită de a cânta despre problemele obişnuite din viaţa cotidiană a oamenilor i-a adus numeroase premii, printre care 18 Grammy şi un Oscar. Cele mai cunoscute albume ale lui Springsteen sunt "Born to Run" (1975) şi "Born in the USA" (1984), de pe care puteţi asculta piese şi în playlist-ul RFI România. Springsteen a vândut peste 65 de milioane de albume în Statele Unite şi peste 120 de milioane în lumea întreagă.