Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Dezamăgire la Eurovision: Mandinga, doar locul 12

Trupa Mandinga a încheiat ediţia din acest an a Eurovision-ului doar pe locul 12. Cotată printre favorite în zilele precedente, formaţia românească a primit punctaj maxim doar de la Republica Moldova. Competiţia a fost câştigată de reprezentanta Suediei, Loreen, cu piesa “Euphoria”. Pe locul secund s-a clasat formaţia de bunicuţe din Rusia.

''Ne pare rău că nu am reuşit să aducem un loc mai bun pentru ţara noastră, dar Dumnezeu ne este martor că am muncit enorm şi ne-am dedicat integral acestui concurs, alături de echipa TVR. Noi am oferit tot ceea ce am avut mai bun pe scenă. Am fost felicitaţi de ceilalţi concurenţi, de jurnalişti şi chiar de oameni care ne-au oprit la câţiva paşi pe care i-am făcut de la autocar la hotel, după finală.", a declarat solista trupei Mandinga, Elena Ionescu, pentru Agerpres.

Din cele 41 de ţări participante, România a primit puncte doar de la 14:

 

Danemarca - 1 punct

Rusia - 1 punct

Franta - 2 puncte

Belgia - 3 puncte

Cipru - 3 puncte

Portugalia - 4 puncte

Turcia - 4 puncte

Irlanda - 5 puncte

Israel - 6 puncte

Azerbaijan - 6 puncte

Grecia - 7 puncte

Italia - 7 puncte

Spania - 10 puncte

Moldova - 12 puncte

 

Ca în fiecare an, criteriul geopolitic a fost determinant în acordarea voturilor, ţările vecine împărţindu-şi frăţeşte punctele. Suedia a fost singura care a impresionat auditoriul din toate ţările participante. Loreen, cu piesa “Euphoria”, a obţinut 372 de puncte.

A urmat Rusia, cu 259 de puncte. Locul trei a fost ocupat de Serbia, cu 214 puncte.

Engelbert Humperdinck, reprezentantul Marii Britanii, cotat cu şanse mari la casele de pariuri, a terminat pe penultimul loc, acumulând doar 12 puncte.

Piesa “Euphoria” a solistei suedeze Loreen a fost favorita publicului: