Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Diesel, trupa lui Sorin Dănescu cântă pentru prima dată în București

diesel.jpg

Formația Diesel

Diesel, trupa lui Sorin Dănescu (ex Vița de vie) se prezintă pentru prima oară în fața publicului bucureștean săptămâna aceasta la Silver Church. 

Grupul va cânta pe 18 octombrie în clubul bucureștean The Silver Church, după ce și-a prezentat piesele proprii în avanpremieră la Sibiu. 

Diesel îi are în componență pe Sorin Dănescu (voce, pian), Geani Matei (tobe), Bogdan Diaconeasa (bas) și Hunor Orth (chitară). Formația s-a înființat după ce Sorin Dănescu părăsea, la începutul lunii aprilie 2012, Vița de vie, grup pe care l-a fondat în urmă cu 15 ani. 

Diesel s-a mișcat repede - până în acest moment a terminat de înregistrat 8 piese proprii și a filmat videoclipuri pentru patru dintre acestea. Unul din cântecele Diesel - Absolvent - îi este dedicat lui Florian Pittiș:

In anii 80 eram un oaspete periodic in casa lui si vizionam casete video cu Woodstock. Era o oaza de cultura rock in acea vreme. In anii 90 am reusit sa ne certam si vreme de 2 ani nu am vorbit deloc. A fost vina mea si desi ne-am impacat cativa ani mai tarziu, nu am apucat niciodata sa-i cer iertare...

scria pe contul oficial de Facebook al trupei Sorin Dănescu.