Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Elton John sprijină programele ucrainiene contra SIDA

elton-john.jpg

Elton John

Cântăreţul britanic Elton John a anunţat că doreşte să promoveze, prin intermediul fundaţiei sale contra maladiei SIDA, programele care asigură femeilor fără domiciliu din Ucraina accesul la testul anti-HIV şi la alte îngrijiri medicale.

Elton John AIDS Foundation (EJAF) va asigura asistenţa tehnică pentru acest proiect, iar fundaţia AntiAIDS, înfiinţată de Olena Pintchouk, soţia miliardarului ucrainean Viktor Pintchouk, va contribui cu suma de 450.000 de dolari (330.000 de euro). "Este crucial să le protejăm pe tinerele fete şi femei care trăiesc pe străzi şi sunt foarte vulnerabile în faţa virusului HIV, iar obiectivul proiectului nostru este de a găsi posibilităţi noi de a le ajuta", a declarat Elton John.

Între 20.000 şi 100.000 de copii şi tineri trăiesc pe străzile marilor oraşe din Ucraina, potrivit estimărilor oficiale, au precizat reprezentanţii fundaţiei AntiAIDS. Cu o rată de infectare a adulţilor cu virusul HIV de 1,11%, în 2009, Ucraina este una dintre ţările europene cele mai afectate de acest flagel.