Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Ilie Stepan lansează triplul album Lumina

Ilie Stepan lansează triplul album Lumina, ultima parte a unei trilogii care a început cu Sensul vieții și a continuat cu dublul album Undeva, în Europa…

Lumina apare sub titulatura Stepan Project și conține trei CD-uri şi un booklet de 80 de pagini. Este un proiect fără precedent în istoria rock-ului românesc, finalizat după unsprezece ani de muncă, la care și-au adus contribuția zeci de artiști. Nu numai muzicieni, dar și pictori, fotografi, graficieni, cineaști și scriitori.  

O altă premieră pentru România este aceea că DVD-ul care însoțește albumul Lumina vine cu o versiune SURROUND 5.1.

Lansarea oficială este programată pe 20 noiembrie, în sala multifuncțională a Consiliului Județean Timiș, iar spectacolul va fi precedat de vernisajul expoziției de imagini  “Lumina – Stepan Project”.

La București, proiectul Lumina va fi lansat pe 5 decembrie, în Club A, “leagănul rock-ului şi folk-ului românesc”.

Ilie Stepan este una dintre marile legende ale rockului românesc. Compozitor, chitarist, instrumentist, orchestrator, autor şi producător de muzică de teatru şi film, dar şi de alte proiecte artistice, realizator de radio și televiziune. Fondator al grupului Pro Musica și autorul unuia dintre cele mai impresionante cântece ale revoluției române: “Timișoara”.

Muzica, în opinia mea, este în primul rând o formă de energie, o energie pozitivă. În muzica pe care o scriu eu, conceptual, există trei mari dimensiuni: dimensiunea credinţei, dimensiunea ancestralului (a originii, a pământului pe care calci şi care este de mii de ani tot acolo) şi dimensiunea urbană, contemporană, de zi cu zi. Între aceste trei dimensiuni se înscriu toate energiile noastre, înmagazinate în piesele pe care le lucrăm. Eu sunt un om cu credinţă în Dumnezeu şi nu pot să concep că un artist adevărat este un om fără credinţă - spune Ilie Stepan.

Iată o parte din muzicienii cu care a colaborat Ilie Stepan la realizarea acestui proiect grandios: Dixie Krauser, Horea Crișovan, Mario Florescu, Doru Apreotesei, Tavi Iepan, Vasile Dolga, Vlady Cnejevici,Liviu Butoi, Doru Iosif, Adrian Dinu, Ovidiu Rusu, Carol Bleich.

Stepan Project - Lumina