Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Jane Birkin va cânta alături de muzicieni japonezi în concertul de la București

jane-birkin.jpg

Jane Birkin

Jane Birkin a anunțat că va fi însoțită de un grup de muzicieni japonezi alături de care va interpreta cele mai dragi piese ale sale compuse de celebrul Serge Gainsbourg. 

La douăzeci de ani de la moartea lui Serge Gainsbourg și la patruzeci de la apariția albumului “Histoire de Melody Nelso” (recunoscut de critici și fani deopotrivă ca fiind cel mai complex și influent material al artistului), Jane Birkin se reîntoarce în trecut, la piesele mentorului său, oferindu-le de această dată o savoare rafinată de influențele japoneze ale unui grup de muzicieni din Țara Soarelui Răsare. Povestea colaborării cu acești instrumentiști a început imediat după tragedia care a lovit anul acesta Japonia, când Jane Birkin s-a angajat într-o serie de concerte caritabile, menite să strângă fonduri pentru sinistrați. Artista a discutat cu un grup de muzicieni japonezi care au răspuns afirmativ propunerii sale de a colabora, născându-se astfel acest proiect de reinterpretare a celor mai cunoscute piese semnate de Serge Gainsboug, într-o manieră diferită și originală. Primul concert în această formulă a avut loc în Tokyo și s-a bucurat de un succes formidabil, motiv pentru care artista a decis să pornească într-un turneu mondial numit “Serge Gainsbourg & Jane via Japan”.

Concertul din România va avea loc pe data de 13 noiembrie, la Sala Palatului, biletele fiind disponibile la mai multe categorii de preț:  80, 130, 170, 210 sau 250 lei, în funcție de distanța față de scenă. Acestea pot fi achiziționate online pe www.myticket.ro, în rețeaua magazinelor Diverta, magazinul Muzica, librăria Mihai Eminescu, Sala Palatului.