Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Jimi Hendrix este cel mai bun chitarist din istorie

jimi-hendrix.jpg

Jimi Hendrix

Muzicianul american Jimi Hendrix a fost desemnat cel mai bun chitarist din istorie de editorii revistei Rolling Stone, pe baza unui sondaj la care au participat numeroşi chitarişti de top, dar şi reprezentanţi ai industriei muziciale.

Hendrix este urmat în top de alţi 10 muzicieni de seamă - Eric Clapton, Jimmy Page, Keith Richards, Jeff Beck, B.B. King, Chuck Berry, Eddie Van Halen, Duane Allman şi Pete Townshend. Printre muzicienii care au fost selectaţi pentru a-l vota pe chitaristul lor preferat s-au numărat alţi artişti de renume, precum Lenny Kravitz, Eddie Van Halen (care a ocupat poziţia a opta), Brian May şi Dan Auerbach, dar şi mulţi jurnalişti şi editori ai revistei Rolling Stone.

Cei mai buni chitarişti din istorie vor apărea într-un număr special al revistei Rolling Stone - editat cu patru coperte diferite, cu Van Halen, Eric Clapton, Jimi Hendrix şi Jimmy Page.

Erou al legendarului concert de la Woodstock din august 1969, Jimi Hendrix este considerat unul dintre cei mai mari chitarişti din istoria muzicii rock. La această "aură" de legendă a contribuit şi tragicul destin al muzicianului, care a murit ucis de abuzul de droguri şi alcool, la vârsta de 27 de ani.