Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Johnny Hallyday are o formă gravă de bronşită

Motivul pentru care rockerul francez Johnny Hallyday a fost spitalizat la sfârşitul săptămânii trecute este agravarea unei bronşite. Legendarul muzician va fi externat în curând.

Muzicianul în vârstă de 69 de ani este "hotărât să plece cât mai repede la Los Angeles, pentru a-şi continua înregistrările" pentru noul său album, a anunţat managerul acestuia, Sébastien Farran. "Suferă din cauza agravării unei bronşite", a spus Sébastien Farran. Ca măsură de precauţie, el a fost spitalizat imediat ce a început să aibă probleme respiratorii. Ar "putea ieşi şi acum din spital, dar familia a insistat să se continue efectuarea unor analize şi examene medicale", a mai spus Farran.

Sănătatea rockerului a devenit un subiect mediatic sensibil de la spitalizarea sa, în 2009, în SUA. În decembrie 2009, Johnny Hallyday a fost internat de urgenţă la Los Angeles, din cauza complicaţiilor apărute după o operaţie de hernie de disc. După ce a intrat în comă, artistul a scăpat cu viaţă, însă şi-a anulat finalul turneului său - Tour 66 - prezentat atunci ca unul de adio.

Născut Jean-Philippe Smet, Hallyday este cel mai cunoscut cântăreţ de rock francez, cu peste 100 de milioane de albume vândute în cursul carierei sale de aproape 40 de ani. Specialiştii consideră că el este cel care a introdus stilul rock în Franţa.