Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Johnny Hallyday a revenit pe scenă

Johnny Hallyday a susţinut un show plin de dinamism, marţi seară, la teatrul Orpheum din Los Angeles,  lansându-şi astfel turneul din 2012, care marchează revenirea starului francez la doi ani după gravele probleme medicale cu care s-a confruntat.

Spectacolul pe care rockerul francez, în vârstă de 68 de ani, l-a susţinut la teatrul Orpheum din Los Angeles a durat două ore şi a inclus piese celebre blues şi rock din repertoriul muzicianului precum "Qu'est-ce qu'elle a ma gueule?", "Quelque chose de Tennessee", "Gabrielle", "L'idole des jeunes", "Que je t'aime" şi "L'Envie".

În sală s-au aflat soţia artistului, Laeticia, şi cele două fiice ale cuplului - Jade şi Joy -, dar şi alte vedete franceze: actriţa Vanessa Paradis, cineastul Mathieu Kassovitz, cântăreaţa Hélène Segara, actorul şi regizorul Mathieu Demy.

Cel de-al 181-lea turneu pe care îl va susţine Johnny Hallyday va include 50 de concerte, în Franţa, Statele Unite, Rusia, Israel şi Marea Britanie.

Născut Jean-Philippe Smet, Hallyday este cel mai cunoscut cântăreţ de rock francez, cu peste 100 de milioane de albume vândute în cursul carierei sale de aproape 40 de ani. Specialiştii consideră că el este cel care a introdus stilul rock în Franţa.

În decembrie 2009, Johnny Hallyday a fost internat de urgenţă la Los Angeles, din cauza complicaţiilor apărute după o operaţie de hernie de disc.