Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Madonna şi Kylie Minogue vor cânta împreună

madonna-kylie2.jpg

Kylie Minogue & Madonna

Kylie Minogue şi Madonna vor cânta pentru prima oară împreună, anul acesta, într-o emisiune specială organizată de postul de televiziune britanic ITV pentru a marca cei 25 de ani de carieră ai cântăreţei australiene.

Nu este un secret faptul că cele două cântăreţe se admiră una pe cealaltă. Kylie Minogue a declarat de mai multe ori că Madonna reprezintă o sursă de inspiraţie pentru ea şi a purtat cu ocazia mai multor concerte tricouri cu numele artistei americane. La rândul ei, Madonna a purtat şi ea de câteva ori tricouri cu numele artistei australiene. Deşi fiecare dintre ele are în spate mulţi ani în industria pop, acest proiect de televiziune va reprezenta prima colaborare dintre cele două cântăreţe.

Kylie Minogue şi-a început cariera ca actriţă cu un rol în serialul australian "Neighbours". După succesul primelor două single-uri, "Locomotion" - care a staţionat pe primul loc în topul australian timp de şapte săptămâni - şi "I Should Be So Lucky" - care a impus-o în topurile din lumea întreaga - Kylie a ales să se concentreze exclusiv asupra muzicii. Hituri precum "Where the Wild Roses Grow", în duet cu Nick Cave, "Spinning Around", "Kids", în duet cu Robbie Williams, "On a Night Like This", "Can't Get You Out of My Head", "In Your Eyes", "Love At First Sight", "Come Into My World", "Slow" şi "I Believe in You" i-au adus lui Kylie vânzări de peste 60 de milioane de albume în întreaga lume, numeroase premii, precum şi o poziţie de top în rândul celor mai apreciate artiste de pe scena muzicii pop. Artista a inclus şi România în cadrul celui mai recent turneu al său, KYLIEX2008, ea concertând la Bucureşti în 2008.

Descrisă de numeroase ori drept "una dintre cele mai bune artiste pop ale tuturor timpurilor", numită şi "Queen of Pop (Regina Pop-ului)", Madonna este şi cea mai bine vândută cântăreaţă a secolului XX, potrivit Recording Industry Association of America, cu peste 200 de milioane de albume vândute în întreaga lume. În martie 2010, ea a fost inclusă în Rock and Roll Hall of Fame. Pe 26 august 2010, Madonna a concertat la Bucureşti, în cadrul turneului "Sticky and Sweet".