Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Red Hot Chili Peppers vin în România

Unul dintre cele mai așteptate concerte ale anului viitor a fost confirmat: Red Hot Chili Peppers vin pentru prima dată în România pe 31 august 2012. 

Concertul va fi inclus în turneul de promovare a celui mai recent album Red Hot Chili Peppers, „I’m With You”, și se va desfășura pe Național Arena.

Îmbinând rock-ul cu accente de funk, punk, hip-hop și rock psihedelic, Red Hot Chili Peppers și-a creat un stil unic ce i-a adus nu doar statutul de trupă cult a muzicii rock, ci și vânzări în peste 70 de milioane de exemplare a celor zece albume de studio lansate în carieră. De-a lungul celor aproape treizeci de ani de carieră, Red Hot Chili Peppers a lansat 40 de single-uri. „Under the Bridge”, „Californication”, „Dani California”, „Give it Away”, „Scar Tissue” sau „Otherside” sunt doar câteva dintre hit-urile pe care publicul român va avea ocazia să le asculte live, în premieră, anul viitor la București. Nominalizată de cincisprezece ori la premiile Grammy, Red Hot Chili Peppers a câștigat șapte, inclusiv premiul pentru Best Hard Rock Performance (cu piesa „Give it Away”), Best Rock Song (cu piesele „Scar Tissue” și „Dani California”) și Best Rock Album (cu „Stadium Arcadium”), alături de acestea CV-ul trupei incluzând și cinci trofee MTV Music Video Awards, precum și patru American Music Awards. 

Biletele pentru concertul de la București vor fi puse în vânzare vineri, 13 decembrie, online pe www.myticket.ro, ulterior urmând a fi disponibile și în rețeaua magazinelor Diverta.