Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Taylor Swift, marea câştigătoare a galei American Music Awards 2011

taylorswift.jpg

Taylor Swift la American Music Awards

Starul muzicii country, Taylor Swift, a fost marea câştigătoare a galei American Music Awards 2011. Ea a obţinut, duminică seară, trei trofee, inclusiv cel pentru cel mai bun artist al anului.

La majoritatea categoriilor de premii, Swift a concurat cu senzaţia muzicii britanice Adele, care a câştigat, de asemenea, trei trofee, pentru cea mai bună artistă pop, cel mai bun album ("21") şi cel mai bun artist contemporan.

Însă Adele, care conducea în topul nominalizărilor, cu patru categorii, a ratat premiul pentru artistul anului, în faţa lui Swift, care a părut chiar surprinsă de această victorie. Adele, care se recuperează după o operaţie la corzile vocale, nu a fost prezentă la ceremonie.

Pe Taylor Swift o puteți auzi în playlist-ul RFI România cu piese ca “Love Story”.

 

 

În afară de premiul pentru artistul anului, Swift a mai obţinut premiul pentru cântăreaţa country preferată, pentru al doilea an consecutiv, dar şi pe cel pentru cel mai bun album country - "Speak Now".

Maroon 5 a câştigat premiul pentru cel mai bun grup pop/rock, în timp ce Bruno Mars a câştigat premiul pentru cel mai bun cântăreţ pop.

American Music Awards sunt unele dintre cele mai importante premii din industria muzicală americană, alături de Grammy şi Billboard Music.