Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Toamnă bogată pentru clasicii rock-ului: Aerosmith, The Rolling Stones, ZZ Top au clipuri noi

Nume legendare ale rockului clasic aduc în această toamnă cântece și albume noi. Lista îi include pe The Rolling Stones, ZZ Top, Neil Young, Aerosmith și Heart.

Octombrie 2012 e o lună plina pentru rock-ul clasic. The Rolling Stones activează de 50 de ani, ocazie cu care s-au anunțat, până acum cel puțin, 4 concerte. Dar Keith Richards a spus zilele trecute că odată ce mașinăria se pune în mișcare, e greu s-o poți opri, așa încât sunt speranțe pentru un șir mai consistent de concerte Rolling Stones, pentru 2013.

Sigur, jumătate de secol de activitate trebuie marcat și cu un album – consistenta colecție de hituri se cheamă Grrr! și e promovată de un cântec nou, rezultat al întâlnirilor pariziene din această vară ale membrilor grupului. Fără un videoclip propriu-zis, doar cu o animație realizată din versurile piesei, Doom And Gloom are pe Youtube 3.000.000 de vizualizări în nici 10 zile – spectaculos!

La 42 de ani de la primele înregistrări, ZZ Top încă funcționează și au pregatit un nou album – La Futura - primul din ultimii 9 ani! Iar pentru a fi siguri că discul va fi unul “proaspăt”, producătorul angajat a fost Rick Rubin, cel care i-a revitalizat cariera lui Johnny Cash.

Ironic e faptul că piesa aleasă spre promovare - I Gotsta Get Paid are la bază un cântec rap din anii '90 – '25 Lighters' fusese, la finalul deceniului un hit în Houston.

Noul material de studio semnat Aerosmith apare pe 6 noiembrie, Music From Another Dimension. Două din piesele albumului au fost deja lansate ca single-uri, cel mai recent fiind What Could Have Been Love – o baladă rock în stilul clasic Aerosmith.

Co-autorul piesei spune că a pus pe foaie primele idei ale melodiei în anul... 2005! Iar videoclipul urmează tiparele specifice genului – decapotabila, piesa rock de la radio, barul cu biliard, femeia frumoasă din barul cu pricina.

Incredibil, dar trupa Heart cântă de 13 albume. Iar al 14-lea e pe drum și apare la începutul lunii viitoare. Semnatarii hitului optzecist Alone par încă în formă, judecând după videoclipul lor nou – Fanatic, care dă titlul viitorului disc de studio. Trupa nu se abate de la calea bine bătătorită, ceea ce de multe ori poate fi de bun augur.

Lista se încheie cu Neil Young și Crazy Horse, de la care așteptăm un dublu album - Psychedelic Pill. Twisted road e al treilea single al acestui material de studio, dupa Walk Like A Giant si Ramada Inn.

Dincolo de imaginile nostalgice după o Americă a altor vremuri, Twisted Road e un tribut adus artiștilor Bob Dylan, Roy Orbison și Grateful Dead, iar clipul include secvențe din tinerețea acestora.