Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


U2 lansează o ediție aniversară a albumului Achtung Baby

u2-achtung-baby.jpg

U2 - Achtung Baby

Pentru a marca 20 de ani de la lansarea din 1991 a albumului Achtung Baby, o ediție aniversară va fi disponibilă din 31 octombrie 2011. 

Acum douăzeci de ani, Bono descria Achtung Baby ca “sunetul scos de patru bărbați care puneau la pământ Joshua Tree”, în timp ce Jon Pareles de la New York Times scria că “lăsând la o parte trecutul și înfruntând vechile formule, U2 a dat o șansă de supraviețuire anilor 90”. Albumul a câștigat un Premiu Grammy pentru Best Rock Performance și a devenit unul dintre cele mai emblematice albume ale anilor 90 și carierei celor de la U2.

 Înregistrat de-a lungul a șase luni la Hansa Studio din Berlin și la Windmill Lane, în Dublin, Achtung Baby este cel de-al șaptelea album de studio al trupei U2. Materialul a lansat și hit-urile Mysterious Ways, One, Even Better Than The Real Thing și Who’s Gonna Ride Your Wild Horses.

 Din perioada înregistrărilor s-au păstrat piese care nu au fost făcute publice niciodată până acum. Alături de materiale nelansate, imagini video, remix-uri, B-side-uri și documentare, un întreg album de demo-uri și versiuni ale pieselor ce au ajuns pe albumul din 1991 au fost deasemenea descoperite. Cinci ediții fizice, printre care și cele pe vinil, CD, DVD și format digital vor deveni disponibile. Detalii despre formate pot fi găsite pe site-ul achtungbaby.u2.com.

 La începutul acestui an, U2 a revenit la Hansa Studio din Berlin pentru a vorbi despre Achtung Baby în documentarul From The Sky Down, regizat de câștigătorul premiului Oscar, Davis Guggenheim (Waiting for Superman, An Inconvenient Truth). Filmul a fost selectat pentru a deschide Festivalul Internațional de Film de la Toronto, pe 8 septembrie. Acesta va fi inclus și în ediția aniversară a albumului.