Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


9000 de amendamente la proiectul Bugetului de stat pe 2012

9000-amendamente-au-depus-parlamentarii-romani-legea-bugetului-stat-2012-foto-reuters.jpg

9000 de amendamente au depus parlamentarii români la legea Bugetului de Stat pentru 2012. Foto: Reuters

Proiectul de buget pe anul viitor a intrat în dezbatere în Parlament. Actul normativ propus de Guvern este analizat într-o primă fază de comisiile de specialitate, care urmează să dea un aviz favorabil bugetelor alocate fiecărui minister în parte. Până acum, au primit aviz favorabil bugetele Apărării, Internelor şi Dezvoltării Regionale, în ciuda celor aproape 9000 de amendamente aduse de opoziţie.

Ce obiecţii are aceasta la proiectul de buget? Grupurile parlamentare ale opoziţiei au depus nu mai puţin de 8.668 de amendamente la proiectul legii bugetului de stat şi 16 la cel privind asigurările sociale. Cele mai multe amendamente au fost înaintate la bugetul alocat Ministerului Turismului: peste 3000. Numeroase amendamente au fost înaintate de deputaţi şi senatori şi la bugetul pe 2012 al Secretariatului General al Guvernului, la cel al Ministerului Educaţiei şi la cel al Ministerului Finanţelor Publice.

Câteva zeci de obiecţii au fost aduse de opoziţie şi bugetelor Ministerului Culturii, Transporturilor, Mediului, Administraţiei şi Internelor, Sănătăţii şi Agriculturii. Alte 600 de amendamente vizează textul proiectului legii Bugetului de Stat pe 2012, iar 697 vizează sumele defalcate din acest act normativ. La proiectul Legii Asigurărilor Sociale de stat pe 2012 au fost depuse 16 amendamente.

Proiectul legii bugetului de stat pe 2012 şi cel al asigurărilor sociale urmează să fie discutate în plenul reunit al Camerei Deputaţilor şi Senatului în data de 12 decembrie.