Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Acord ruso-ucrainean privind gazele

200802-2661.jpg

Acord ruso-ucrainean privind gazele

Rusia si Ucraina au ajuns la un acord cu privire la livrarea de gaze. Presedintele ucrainean Viktor Iuscenko s-a aflat marti, 12 februarie in vizita la Moscova. Kievul trebuie sa plateasca o datorie de un miliard si jumatate de dolari catre concernul Gazprom. In caz contrar, compania rusa a amenintat ca isi va reduce livrarile catre statul vecin.

Rusia si Ucraina au ajuns la un acord cu privire la livrarea de gaze. Presedintele ucrainean Viktor Iuscenko s-a aflat marti, 12 februarie in vizita la Moscova.

Kievul trebuie sa plateasca o datorie de un miliard si jumatate de dolari catre concernul Gazprom. In caz contrar, compania rusa a amenintat ca isi va reduce livrarile catre statul vecin.

Putin i-a cerut anterior omologului său ucrainean Viktor Iuşcenko să îşi respecte contractele energetice, considerându-le un "factor important" pentru "securitatea energetică" a Europei.

Preşedintele rus Vladimir Putin a aprobat retragerea radarelor ruseşti din Ucraina, ţară care intenţionează să adere la NATO. (CR - 2/12/2008;18.50h)