Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Acţiunile de la vamă sunt "un semn bun"

swoboda-hannes.jpg

Vice-preşedintele grupului socialist din PE, Hannes Swoboda

Vice-preşedintele grupului socialist din Parlamentul European, Hannes Swoboda spune la RFI că arestările şi anchetele desfăşurate în ultimele zile la graniţele României reprezintă un semnal al luptei anti-corupţie.

Hannes Swoboda vede "un semn bun" în acţiunile de la frontiera de est şi cea de vest a ţării. "Dacă aceste anchete sunt fondate, cred că e un semn bun. Nu poţi pedepsi o ţară, pentru că face ceva împotriva corupţiei de la graniţe. Ştim cu toţii că se întâmplă în multe ţări, nu doar în România, se întâmplă iar şi iar. Deci dacă acuzaţiile sunt fondate, atunci cred că e un semn bun", spune euro-parlamentarul socialist.

Vamă

Hannes Swoboda, euro-deputat socialist

AscultăDownload

Zeci de poliţişti şi vameşi au fost reţinuţi în ultimele zile la graniţa de est şi la cea de vest a României. Ei sunt suspectaţi de luare de mită şi trafic cu ţigări.

Poliţişti şi mascaţi, coordonaţi de ofiţeri ai DGA şi de procurori ai DNA au descins marţi, 8 februarie, în vămile Stamora Moraviţa (Timiş) şi Naidăş (Caraş - Severin). Mai mulţi vameşi şi poliţişti de frontieră sunt suspectaţi de luare de mită şi înlesnire a traficului cu ţigări din Serbia. Suspecţii au fost aduşi la Bucureşti cu elicoptere şi maşini.

O acţiune similară a avut loc săptămâna trecută la vama Siret, din judeţul Suceava.