Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Adrian Nastase - din nou in prima linie

Fostul premier a castigat alegerile pentru postul de presedinte al Consiliului National al PSD. El l-a invins pe presedintele in exercitiu al acestui for Dan Mircea Popescu.

Adrian Nastase s-a intors in fruntea PSD. Fostul premier a castigat alegerile pentru postul de presedinte al Consiliului National. El l-a invins pe presedintele in exercitiu al acestui for Dan Mircea Popescu.

Miza e mare, intrucat din noua sa functie Adrian Nastase se intoarce in Biroul Permanent, adica organismul care ia deciziile cele mai importante in partid.

Jurnalistul Ion M. Ionita (audio), seful departamentului Politic de la Adevarul crede ca Adrian Nastase nu va aduce un suflu nou in partid.

Presedintele PSD Mircea Geoana a facut tot posibilul sa il impiedice pe Adrian Nastase sa candideze pentru aceasta functie, oferindu-i conducerea unui departament din partid insarcinat cu elaborarea ofertei electorale.

Miza obtinerii acestui post e si mai importanta, pentru ca presedintele Consiliului National este cel care convoaca Congresul partidului, singurul organism care poate schimba presedintele.

Intr-un interviu acordat RFI, Nastase afirma totusi ca o evaluare s-ar impune doar dupa alegerile locale, ceea ce inseamna ca Mircea Geoana risca sa piarda fotoliul de presedinte daca in scrutinul de la inceputul verii partidul va avea un scor prost. (CR - 2/22/2008;18.30h)