Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Adriana Săftoiu: Traian Băsescu i-a cerut demisia lui Boc, dar premierul îl înfruntă

adriana-saftoiu-traian-basescu-i-cerut-demisia-lui-boc-dar-premierul-il-infrunta.jpg

Traian Băsescu i-a cerut demisia lui Emil Boc, dar premierul refuză, susţine Adriana Săftoiu.

Preşedintele Traian Băsescu a reuşit performanţa de a vorbi 45 de minute, fără să spună nimic. Şeful statului i-a cerut de multe ori demisia lui Emil Boc, dar premierul îl înfruntă, pentru că se consideră salvatorul României. Declaraţiile au fost făcute la RFI de către deputatul PNL, Adriana Săftoiu.

Parlamentarul liberal comentează discursul de miercuri seară al preşedintelui: "Traian Băsescu a reuşit o performanţă pe care eu n-aş fi crezut că poate să o atingă: să vorbească 45 de minute, fără să spună nimic! E neobişnuit în ceea ce-l priveşte pe Traian Băsescu, care în general reuşeşte totuşi să vină pe agenda publică sau să facă agenda publică. De data aceasta nici nu a făcut agenda publică, dar cel mai grav lucru e că nu a răspuns la ceea ce de fapt cereau oamenii: demisia preşedintelui, demisia Guvernului Boc şi alegeri anticipate".

Întrebată de RFI dacă se aşteaptă ca în perioada următoare preşedintele Traian Băsescu să-i ceară demisia premierului Emil Boc, Adriana Săftoiu a răspuns: "Eu cred că Traian Băsescu i-a cerut de multe ori demisia domnului Boc, dar cred că se află în situaţia în care domnul Boc, probabil, culmea, îl înfruntă, nu mai vrea să-şi dea demisia! Sunt absolut convinsă că Traian Băsescu ştie foarte bine că Emil Boc în acest moment ar fi trebuit să plece, nu ştiu dacă neapărat pentru că-l consideră neperformant, dar Traian Băsescu e un om care are simţul ierbii, să zic aşa, simte, ştie de unde i se trage".

Adriana Săftoiu mai spune că premierul Emil Boc se consideră "salvatorul României". "Dacă Emil Boc trebuie să plece, pentru că oamenii nu mai au încredere în el şi Emil Boc reprezintă un pericol, Traian Băsescu vrea ca el să plece, dar de data aceasta domnul Boc îl înfruntă, pentru că domnul Boc a ajuns atât de încântat de persoana lui, încât se consideră salvatorul României şi probabil spune că nu poate pleca fix la final, când poate să adune roadele muncii lui", susţine deputatul PNL.

 
Adriana Săftoiu, intervievată de Cosmin Ruscior, despre discursul lui Traian Băsescu