Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Alegeri anticipate in Serbia

200803-3247.jpg

Alegeri anticipate in Serbia

E oficial -Serbia va organiza alegeri anticipate pe 11 mai 2008, laaceasta ajungandu-se, dupa lungi dezbateri in Guvernin urma poclamarii independentei Kosovo. Premilerul Voislav Kostunita considerat ca Guvernul nu mai poate oferi o politica unica - prin urmare a hotarat sa declanseze alegeri anticipate.

Premierul Serbiei Voislav Kostunita a anuntat astazi (sambata 8 martie 2008) oficial ca Serbia va organiza la 11 mai, pe langa alegerile locale si provinciale si alegeri parlamentare anticipate. Dupa sedinta guvernului de joia trecuta la care partidele de coalitie- democrat si G-17 au respins rezolutia oferita de radicali in problema integrarii in Europa doar impreuna cu Kosovo, Kostunita considera ca Guvernul nu mai poate oferi o politica unica. Kostunita a avut la dispozitie doua optiuni- sa alcatuiasca impreuna cu radicalii o noua majoritate in parlament sau sa ceara alegeri anticipate.

S-a decis pentru anticipate, explicand la conferinta de presa tinuta la orele 16 , ora locala, ca noile alegeri sunt cea mai justa solutie.

Serbia, Petar Tomici.

3/08/2008; 20.00h