Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Alegeri cu final previzibil în PDL

Vasile Blaga este unicul candidat pentru şefia partidului la alegerile organizate sâmbătă de PDL. Scrutinul are loc după demisia în bloc a fostei conduceri, în frunte cu Emil Boc. În discursul rostit în faţa a aproape 1500 de delegaţi ai PDL, Vasile Blaga a promis că va reforma formaţiunea democrat-liberală pe o direcţie clară, ca partid de centru-dreapta.

Candidatul la funcţia de preşedinte al PDL, Vasile Blaga, a declarat că se angajează să fie garantul demersului de unitate şi solidaritate în partid, care trebuie să fie puternic şi principalul catalizator al forţelor de dreapta şi centru-dreapta.

Blaga a spus, în discursul de prezentare a moţiunii cu care candidează, că are speranţă în viitorul PDL şi încredere în "societatea dreaptă" pe care democrat-liberalii o promit cetăţenilor.

"Nu sunt omul cuvintelor înflorite. Am să vă spun direct cum văd eu partidul şi viitorul său", a adăugat Blaga.

El a spus că este o mare onoare să candideze, dar şi o mare responsabilitate.

"Vreau un PDL unit, solidar, puternic, ataşat principiilor şi valorilor de centru-dreapta", a precizat Vasile Blaga, adăugând că proiectul politic al partidului se adresează tuturor acelora care împărtăşesc valorile dreptei.

"Nu vom lucra la grămadă, ca până acum, fiecare va trebui să răspundă pentru încrederea pe care i-o acordaţi", le-a spus Blaga participanţilor la Convenţia Naţională a partidului.