Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Alegerile parlamentare, cel mai probabil, pe 2 decembrie

ponta-victor-se-uita-sus-ganditor.jpg

Premierul Victor Ponta

Guvernul s-a reunit sâmbătă în şedinţă pentru a dicuta despre data la care vor fi organizate alegerile parlamentare. Premierul Victor Ponta a precizat că scrutinul se va desfăşura cel mai probabil pe 2 decembrie şi nu la finalul lunii noiembrie, cum era preconizat anterior. Şeful Executivului a declarat că decalarea datei se datorează opoziţiei PDL.

Victor Ponta a cerut ministrului pentru relaţia cu Parlamentul, Dan Şova, ca luni să poarte noi discute cu PDL în eventualitatea că Opoziţia va accepta pentru alegeri data de 25 noiembrie.

Ponta a afirmat, la începutul şedinţei de Guvern, că în opinia sa 2 decembrie nu este o dată potrivită ca alegătorii să vină în număr mare la vot şi că Guvernul nu poate stabili 25 noiembrie, pentru că decizia ar putea fi atacată de PDL, întârziind astfel alegerile.

"Astăzi suntem obligaţi să adoptăm data de 2 decembrie. E o dată rea, din punctul meu de vedere, pentru că sunt festivităţile de 1 Decembrie, este liber şi de Sf. Andrei. Ar fi fost de o mie de ori mai bine să fie pe 25 noiembrie. Nu ştiu ce calcule are PDL, că dacă mai întârzie o săptămână alegerile nu ştiu cât o să mai crească ei în sondaje. Haideţi să adoptăm de principiu data de 2 decembrie şi o să vă rog, domnul ministru pentru relaţia cu Parlamentul, poate reuşiţi să aveţi o discuţie luni şi cu grupul PDL, pentru că ei sunt cei care s-au opus datei de 25 noiembrie, şi poate îi convingeţi că e bine pentru binele tuturor să vină cât mai mulţi oameni la vot", a declarat premierul Ponta.