Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


"Alianţa cu PC, o jignire la adresa electoratului PNL"

raymond-luca.jpg

Raymond Luca

La o zi după formarea alianţei dintre Partidul Liberal şi cel Conservator, vechi membri ai PNL cer desfacerea colaborării. “E o jignire la adresa electoratului liberal” – spune la RFI senatorul PNL Raymond Luca, primul liberal care s-a opus Alianţei de Centru Dreapta.

Parlamentarul susţine că obiectivul membrilor PNL care contestă asocierea cu PC este – din acest moment – desfiinţarea alianţei, cât mai curând posibil.

În primul rând PNL îşi jigneşte propriul electorat. Electoratul PNL este format din oameni caracterizaţi prin libertate de întreprindere, prin anti-comunism, printr-o atitudine cât se poate de verticală legată de tot ce s-a întâmplat din ’90 până acum.

A face o alianţă cu un partid atât de compromis – şi mi se pare exagerat că trebuie să folosesc cuvântul partid când vorbesc despre această făcătură conservatoare – este o jignire la adresa electoratului. Iar a destabiliza propriul electorat nu cred că este calea succesului“ – spune senatorul PNL.

Raymond Luca este primul liberal care şi-a exprimat public dezacordul faţă de o alianţă cu PC.  El a criticat dur asocierea cu PC într-o scrisoare adresată preşedintelui PNL.

În document a scris că alianţa e contraproductivă, iar argumentele privind presupusa apropiere doctrinară sunt puerile.  Luni, alţi trei vechi membri ai PNL au votat – în Delegaţia Permanentă – împotriva alianţei: fostul preşedinte Călin Popescu Tăriceanu, Adriana Săftoiu şi Ludovic Orban. Liderul Crin Antonescu a declarat că alianţa e un succes şi că se simte onorat de colaborarea cu PC.

 
Raymond Luca intervievat de Ioana Haşu