Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Anastase ironizează "competiţia internă de păcăliri din USL"

anastase-ironizeaza-competitia-interna-pacaliri-usl.jpg

Roberta Anastase nu crede în sondajele USL.

Roberta Anastase ironizează Uniunea Social Liberală (USL). Prim-vicepreşedintele PDL spune la RFI că în realitate USL nu are mai mult de 50% în sondaje, faţă de 55% sau chiar 66 de procente cât avansează liderii PSD şi PNL. "Este o competiţie internă de păcăliri la USL", afirmă preşedintele Camerei Deputaţilor.

Roberta Anastase nu crede în sondajele USL. "Între 60% şi 66% zice PSD-ul, între 50% şi 55% zice PNL-ul. Ei au mai multe strategii, dar se încurcă în ele. Pe de o parte, încearcă să păcălească românii că au nu ştiu cât în sondaje, pe de altă parte, au şi o competiţie internă de păcăliri, se păcălesc unii pe alţii în interiorul USL-ului şi uite-aşa iese o brambureală. Cel mai bine ar fi totuşi să se întâlnească şi să stabilească ce spun public, să aibă un singur punct de vedere", declară ironic prim-vicepreşedintele PDL.

Sondaje USL

Roberta Anastase, prim-vicepreşedinte PDL

AscultăDownload

Roberta Anastase susţine că în realitate USL ar avea sub 50% în sondaje. "În realitate, ştim cu toţii că ultimele sondaje arată că USL-ul are cea mai spectaculoasă scădere şi că în momentul de faţă este poziţionat sub 50%. Liderii PSD utilizează o metodă veche şi proastă, aceea de a prezenta pe piaţă nişte sondaje care indică faptul că stai foarte bine, astfel încât moralul trupei tale să nu fie la pământ. Numai că atunci când vii cu sondaje de genul 66%... oare la ce o să ne aşteptăm, luna viitoare o să trecem de 100%?", se întreabă preşedintele Camerei Deputaţilor.

Anastase mai afirmă că "PDL are un trend de creştere de la începutul anului. Am avut şi luni în care am stagnat. E într-o creştere constantă, dar pe noi ne bucură trendul".

 

Sorin Oprescu vs. Cristian Preda?

 

Eurodeputatul PDL Cristian Preda scrie pe blogul său că regretă că PDL nu are încă un candidat care să i se opună lui Sorin Oprescu la Bucureşti, menţionând că nu exclude zvonul, care circulă inclusiv în medii diplomatice, potrivit căruia actualul primar al Capitalei va candida la Preşedinţie din partea PSD.

Roberta Anastase l-ar vedea însă chiar pe Cristian Preda candidat la Primăria Capitalei. "Noi suntem în evaluări. Înţeleg că şi domnul Cristian Preda este unul dintre potenţialii noştri candidaţi. Eu cred că nu se subestimează. Eu cel puţin cred în potenţialul dumnealui. Evident că facem evaluări", precizează ea.

"În ceea ce priveşte candidatul USL, e o discuţie intensă în PSD, că o potenţială candidatură cu şanse de câştig este Sorin Oprescu", mai spune Roberta Anastase.