Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Antonescu despre criticile lui Ion Iliescu: Un atac din senin, dar e un detaliu!

Crin Antonescu declară la RFI că atacul lui Ion Iliescu la adresa sa a venit "din senin" şi reprezintă "o chestiune de detaliu". "Nu în detalii ne împiedicăm", spune co-preşedintele USL.

Preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, l-a calificat pe Crin Antonescu într-un interviu pentru Gândul drept "cârlan obraznic". Asta după ce preşedintele PNL a fost deranjat de discursul liderului PSD, Victor Ponta, la învestirea Guvernului Ungureanu în Parlament.

Crin Antonescu spune la RFI că USL merge mai departe: "De vreme ce deciziile politice fundamentale ale USL rămân aceleaşi ca şi înaintea discursului domnului Ponta, este evident că Uniunea Social Liberală merge mai departe".

 

Antonescu: Nu facem muzică, ci politică

 

Întrebat dacă s-a stricat armonia în USL, Crin Antonescu a răspuns: "Ştiţi ce se întâmplă? Sigur, eu înţeleg sensul larg, cumva metaforic al termenului de armonie aici. Tot metaforic vă spun însă că din păcate pentru noi, nu facem muzică, ci facem politică. Or în politică există nişte constrângeri, nişte misiuni, nişte mandate. Noi am construit o alianţă politică ce a primit conform sondajelor şi primeşte încrederea a 50-60% dintre cetăţeni. Nu te poţi juca cu aşa ceva, trebuie să ai puterea, priceperea, discernământul de a depăşi momente delicate. Din punctul nostru de vedere, al liberalilor, al meu, ca preşedinte sau co-preşedinte al alianţei din partea liberalilor, câtă vreme deciziile majore sunt respectate şi urmate, nu văd nici o problemă să mergem mai departe".

Cum comentează Crin Antonescu criticile lui Ion Iliescu la adresa sa? "Nu am primit o replică (de la Ion Iliescu-n.r.), a fost aşa, un atac din senin, ca să-i spun aşa. I-am dat un răspuns, dar credeţi-mă, chiar dacă e vorba de un personaj politic important cândva, este o chestiune de detaliu şi nu în detalii ne împiedicăm", comentează co-preşedintele Uniunii Social Liberale.

 
Crin Antonescu, intervievat de Cosmin Ruscior, despre criticile lui Ion Iliescu la adresa sa