Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Antonescu la RFI: USL are între 55% şi 60%, dar nu ne îmbătăm cu apă rece

antonescu-rfi-usl-are-55-60-dar-nu-ne-imbatam-apa-rece.jpg

USL are undeva între 55% şi 60% în sondaje, declară Crin Antonescu.

"La cea mai rezervată evaluare, scorul politic al USL este undeva între 55 şi 60%", spune într-un interviu la RFI preşedintele PNL, Crin Antonescu. El susţine însă că în USL "nimeni nu se îmbată cu apă rece, nu se euforizează prematur". Liderii USL au declarat că în urma centralizării datelor venite din teritoriu, scorul Uniunii Social Liberale la nivel naţional este situat între 60 şi 66%. Antonescu spune că este un scor "realist".

Pentru Crin Antonescu, cifra este realistă. "Sigur că este o cifră realistă. Asta este cifra indicată de sondaje. Noi am făcut aceste sondaje nu pentru a măsura în acest moment raporturile politice generale între noi şi Putere, ci pentru a putea să ne decidem mai bine asupra desemnării candidaţilor pentru poziţiile comune, adică pentru preşedinţia consiliilor judeţene şi pentru primăriile municipiilor de judeţ", precizează preşedintele PNL.

Crin Antonescu afirmă că "acest scor care este unul cât se poate de plauzibil, în orice caz acesta este scorul real, pentru că n-avem nici un interes să ne păcălim este o medie care rezultă din măsurarea diferiţilor candidaţi sub culorile USL. Cu alte cuvinte, se poate presupune că acest scor este crescut cumva de faptul că mulţi dintre candidaţii noştri, unii sau cei mai mulţi aflaţi deja în funcţii ridică mult scorul", explică preşedintele Partidului Naţional Liberal.

 

USL nu se euforizează, spune Crin Antonescu

 

Antonescu spune însă că "nimeni nu se euforizează în USL". "Eu cred oricum că la cea mai rezervată evaluare, scorul politic al USL este undeva între 55 şi 60%. Însă nimeni nu se îmbată cu apă rece, nu se euforizează prematur, mai e un an până la alegeri, ştim că de la un scor în sondaje şi până la rezultatul oficial în alegeri este un proces laborios. Deci nimeni nu trăieşte vreo euforie în Uniunea Social Liberală", declară preşedintele liberal, Crin Antonescu.

Liderii USL au declarat pentru ziarul Gândul că în urma centralizării datelor venite din teritoriu, după efectuarea sondajelor de opinie, scorul Uniunii Social Liberale la nivel naţional este situat între 60 şi 66%.