Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Anunţ surpriză al lui Crin Antonescu în Parlament

anunt-surpriza-al-lui-crin-antonescu-parlament.jpg

Crin Antonescu se retrage din viaţa politică, dacă Traian Băsescu nu e demis la referendum.

Preşedintele Senatului, Crin Antonescu (PNL), a declarat în Parlament că dacă Traian Băsescu nu va fi demis la referendum, el se va retrage "definitiv" din viaţa politică.

Crin Antonescu mai spune că Traian Băsescu a fost şi este un om politic puternic. "Nu a fost şi pentru asta nu îl putem pedepsi şi nu va fi niciodată un adevărat lider al acestei naţiuni", susţine preşedintele liberal al Senatului.

"Veţi fi sau nu suspendat azi, veţi fi sau nu demis, de verdictul poporului, ne cam despărţim. Dacă nu veţi fi demis la referendum, eu, Crin Antonescu, mă retrag definitiv din viaţa politică. Dacă veţi fi demis la referendum, nu ştiu ce veţi face, dar vă urez şi dumneavoastră şi mie un singur lucru: să apucăm amândoi o justiţie pe deplin independentă în România", afirmă Crin Antonescu.

Preşedintele Traian Băsescu a ieşit din sala de plen, imediat ce Crin Antonescu a început să vorbească. Şeful statului le-a spus ziariştilor de pe hol că merge să fumeze o ţigară şi să dea un telefon.

Crin Antonescu şi-a început discursul prin a-i spune lui Traian Băsescu: "Domnule preşedinte, cred că astăzi avem un lucru un comun: dorul de Emil Boc!". În acel moment, Traian Băsescu a părăsit sala de plen.