Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Anunţ surpriză al Principelui Radu

radu-principele-radu-sursa-princeraduro-20090902205724.jpg

Principele Radu (Foto : www.princeradu.ro)

Principele Radu s-a retras din cursa pentru Preşedinţie. El susţine că stânga politică este "în buzunarul prezidenţial", iar dreapta politică a ales să ignore proiectul Casei Regale. Viitoarea campanie nu va fi o luptă electorală, ci una între clanuri, crede Principele Radu. "După un efort entuziast şi neobosit, anunţ retragerea mea din cursa pentru Preşedinţie, cu părere de rău, dar cu speranţă pentru viitor. Odată cu ieşirea mea din cursă, de aici încolo, campania prezidenţială nu va mai fi o luptă electorală, ci o luptă între clanuri", spune el într-un comunicat de presă.

Principele Radu s-a retras din cursa pentru Preşedinţie. El susţine că stânga politică este "în buzunarul prezidenţial", iar dreapta politică a ales să ignore proiectul Casei Regale.

Viitoarea campanie nu va fi o luptă electorală, ci una între clanuri, crede Principele Radu. "După un efort entuziast şi neobosit, anunţ retragerea mea din cursa pentru Preşedinţie, cu părere de rău, dar cu speranţă pentru viitor. Odată cu ieşirea mea din cursă, de aici încolo, campania prezidenţială nu va mai fi o luptă electorală, ci o luptă între clanuri", spune el într-un comunicat de presă.

"Majoritatea oamenilor puterii din România tratează instituţiile publice şi statul ca pe bunuri personale. Preşedintele actual a început privatizarea statului român. Preşedintele viitor va continua privatizarea", crede Principele Radu.

"De când am hotarât să mă prezint la alegerile prezidenţiale până astăzi au trecut cinci luni. Acum ştiu că «România Altfel» este posibilă, că ea are adepţi. Cei 12% dintre români care ar dori să voteze cu mine sunt un izvor de bine nepreţuit. Ei s-au aşezat în jurul ideii de respect al statului şi de profesionalism în viaţa publică fără să-i oblige nimeni", subliniază documentul citat.

"Stânga politică este în buzunarul prezidenţial. Dreapta politică a ales să ignore proiectul Casei Regale, crezând că astfel va avea un câştig politic pe termen scurt. Va fi o repetare a greşelii din 1997. În mod normal, demersul de însănătoşire a instituţiilor statului ar fi trebuit să facă mediul de afaceri, corifeii societăţii civile şi mass-media solidari cu proiectul meu. Nu s-a întâmplat aşa", mai arată comunicatul.

"Intelectualii români, cei mulţi şi anonimi, vor suferi o nouă porţie de umilinţă", crede Principele Radu.

Principele Radu are un mesaj şi pentru Regele Mihai : "Majestatea Voastră, aţi aşteptat mai bine de 60 de ani ca Europa, apoi România, să-şi vină în fire. Binecuvântarea pe care mi-aţi dat-o să candidez este cel mai frumos semn de încredere pe care l-am primit în viaţa mea. Prin ea, mi-aţi dat o şansă să fiu cu adevarat util ţării. Va trebui, cred, să mai aşteptaţi. Chiriaşii istoriei sunt la locul lor, neclintiţi", afirmă Principele Radu.

"România profundă de astăzi cunoaşte proiectul meu prezidenţial şi are în bună parte sentimentul că avem nevoie de o altfel de ţară, de un altfel de stat, de altfel de instituţii. De etică şi profesionalism. Principesa şi cu mine vă aşteptăm pe toţi cei care credeţi că România merită să aibă un stat respectabil, instituţii profesioniste, mândrie şi etică, să ne construim, în anii care vor urma, «România Altfel»", încheie Principele Radu.

El îşi anunţase pe 9 aprilie intenţia de a candida pentru Preşedinţia României.

230