Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


ARD – lansare oficială la Palatul Parlamentului

Alianţa România Dreaptă s-a lansat oficial în lupta pentru alegerile parlamentare din 9 decembrie. Lideri şi membrii ai PDL, PNŢCD şi ai partidului Forţa Civică s-au reunit la Palatul Parlamentului, unde cele trei formaţiuni au parafat alierea în vederea scrutinului din iarnă. Printre cei care au luat cuvântul s-au remarcat preşedintele PDL, Vasile Blaga, Mihai-Răzvan Ungureanu, preşedintele Partidului Forţa Civică, şi liderul PNŢCD, Aurelian Pavelescu.

 

 

Lansarea ARD a fost precedată de reuniuni ale forurilor de conducere lărgite ale democrat-liberalilor şi celor de la Forţa Civică - Consiliul de Naţional de Coordonare al PDL şi Consiliul Naţional al PFC - în cadrul cărora s-a validat înfiinţarea Alianţei România Dreaptă, informează Agerpres.

"Alianţa România Dreaptă este gata de drum, dar trebuie să turăm motoarele.(...) România are nevoie de normalitate. (...)Normalitate înseamnă democraţie, stat de drept, domnia legii şi respect faţă de muncă. Vom continua procesul de restructurare şi modernizare statului. În numai cinci luni guvernarea USL îşi arată "roadele".(...) Experimentele USL ne-au adus la marginea izolării. Noi am pregătit România pentru Schengen, USL a îndepărtat România de Schengen. Este timpul să punem România pe drumul corect", a declarat preşedintele PDL, Vasile Blaga, care şi-a exprimat speranţa că ARD va câştiga alegerile care vor urma.

Mihai-Răzvan Ungureanu, preşedintele Partidului Forţa Civică, a afirmat, la rândul său, că ARD este reprezentată de "România de dreapta" care va propune un îndreptar politic şi de guvernare. "Trebuie şă fim uniţi, loiali unii altora", a spus Ungureanu.

În discursul său, liderul PNŢCD, Aurelian Pavelescu a ţinut să transmită şi un mesaj către PNL.

"Am un mesaj foarte clar pentru dreapta, inclusiv cea liberală. După anexarea PNL de către stânga post-comunistă (...), alianţa noastră are datoria să-şi asume şi marea tradiţie politică, tradiţie care vine de la Ion C. Brătianu", a spus Pavelescu.

Invitat la eveniment, preşedintele Partidului Noua Republică, Mihai Neamţu, a afirmat că nu a pregătit un discurs politic sau electoral şi a preferat să citeze pasaje dintr-o scrisoare pe care a primit-o de la un tânăr în vârstă de 18 ani din Piatra Neamţ cu referire la alegerile din 9 decembrie. "Pentru prima oară el se va afla în faţa unui scrutin. El va vota dreapta, cu mâna dreaptă, pentru România dreaptă", a spus Neamţu.