Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Arnold părăseşte funcţia de guvernator. I'll be back ?

arnold-schwarzenegger.jpg

Arnold Schwarzenegger părăseşte funcţia de guvernator al statului California.

Arnold Schwarzenegger îşi încheie mandatul de guvernator al Californiei, luni, 3 ianuarie. Actorul devenit celebru pentru fraza "I'll be back" din filmul "Terminator 2" nu a dezvăluit ce proiecte are, după şapte ani la conducerea celui mai populat şi mai bogat stat din Statele Unite.

Lui Arnold îi va urma democratul Jerry Brown în funcţia de guvernator. "Există mai multe opţiuni : să fac filme, să scriu cărţi", spunea recent guvernatorul în vârstă de 63 de ani.

Arnold Schwarzenegger a lăsat o impresie bună prin transformarea sa în "republican liberal", apărător al mediului înconjurător, lucru ce a dus la realegerea lui în 2006.

Popularitatea guvernatorului-actor a suferit, însă, în ultimii ani, din cauza crizei economice, care a afectat din plin statul California.

Comentatorii speculează asupra viitoarei sale cariere politice. Unele voci se aşteaptă ca Arnold Schwarzenegger să obţină un post în Congres, în timp ce alţi analişti vorbesc despre o funcţie legată de mediu, în cadrul administraţiei Obama.

Cert este că Arnold nu va putea intra în cursa pentru Casa Albă, împotriva lui Barack Obama, în 2012, pentru că funcţia supremă este rezervată persoanelor născute în Statele Unite. Schwarzenegger s-a născut lângă Graz, în Austria.

Arnold Schwarzenegger a ajuns în Statele Unite în 1968, când avea 21 de ani, având în CV doar câteva premii de culturism.

El devine apoi milionar câştigând titlul de Mister Univers şi urmează o carieră în cinematografie. Arnold se impune pe marile ecrane în filmele "Conan Barbarul" (1982) şi "Conan Distrugătorul" (1984). Rolul care i-a adus însă faimă la nivel mondial este cel din "Terminator".

Arnold Schwarzenegger a dovedit de-a lungul timpului că poate fi şi un bun actor de comedie, rolul său din "Junior", unde a jucat alături de Danny de Vito şi Emma Thompson, fiind mai mult decât elocvent.