Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Asasinat in Spania, inaintea alegerilor parlamentare de duminica

200803-3240.jpg

Asasinat in Spania, inaintea alegerilor parlamentare de duminica

Un socialist spaniol a fost impuscat mortal in fata locuintei sale situate in orasul Mondragon, din Tara Bascilor. Spaniolii sunt chemati la urne duminica, pentru a-si alege Parlamentul. Socialistii premierului Jose Luis Rodriguez Zapatero sunt cotati cu prima sansa, in fata popularilor.

Un socialist spaniol a fost impuscat mortal in fata locuintei sale situate in orasul Mondragon, din Tara Bascilor. Barbatul a fost consilier al formatiunii de guvernamant.

Incidentul a avut loc vineri, 7 martie, cu doua zile inainte de alegerile parlamentare. Spaniolii sunt chemati la urne duminica, pentru a-si alege Parlamentul. Socialistii premierului Jose Luis Rodriguez Zapatero sunt cotati cu prima sansa, in fata popularilor.

Campania electorala a fost dominata de probleme economice si sociale. Spania are cea mai mare inflatie din ultimii zece ani, iar somajul a atins si el cote alarmante. In aceste conditii, e de asteptat ca din ce in ce mai multi imigranti sa ceara ajutor social. (CR - 3/7/2008;15.40h)