Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Atentat în Bagdad : 18 morţi

Bagdadul, din nou însângerat. Cel puţin 18 persoane au fost ucise într-un atac cu o maşină-capcană comis marţi, 26 ianuarie, împotriva institutului medico-legal al capitalei irakiene. Clădirea care adăposteşte aşadar morga, aflată în centrul oraşului s-a prăbuşit complet în urma atentatului. E pentru a treia oară în istoria sa că morga este ţinta unor atacuri. Măcelul de marţi survine după o serie de atentate coordonate comise luni la Bagdad, împotriva unor hoteluri, atacuri soldate cu 36 de morţi şi 71 de răniţi.

Bagdadul, din nou însângerat. Cel puţin 18 persoane au fost ucise într-un atac cu o maşină-capcană comis marţi, 26 ianuarie, împotriva institutului medico-legal al capitalei irakiene.

Clădirea care adăposteşte aşadar morga, aflată în centrul oraşului s-a prăbuşit complet în urma atentatului. E pentru a treia oară în istoria sa că morga este ţinta unor atacuri.

Măcelul de marţi survine după o serie de atentate coordonate comise luni la Bagdad, împotriva unor hoteluri, atacuri soldate cu 36 de morţi şi 71 de răniţi.

Produse cu nici două luni înaintea alegerilor legislative programate pe 7 martie, aceste atacuri constituie aşadar o nouă lovitură dură pentru premierul Nouri al-Maliki şi coaliţia sa guvernamentală.