Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Atentate cu bombă în Columbia, la sosirea lui Barack Omaba

Panică în Columbia, unde mai multe bombe au explodat vineri în oraşele Bogota şi Cartagena la scurt timp după sosirea preşedintelui Barack Obama în această ţară unde se desfăşoară în weekend summitul Americilor. Bombele au fost clasificate de slabă intensitate, însă autorităţile columbiene sunt în alertă maximă. Principalii suspecţi sunt membrii grupării FARC.

 

Două bombe de slabă intensitate au explodat în apropierea clădirii diplomatice americane dintr-un bulevard al capitalei "însă nu există nici morţi, nici răniţi, nici pagube", a declarat o sursă din poliţie.

Poliţiştii au fost imediat mobilizaţi în districtul unde se află şi sediul Parchetului General şi cel al Guvernului regiunii Bogota.

Alte două mici explozii au avot loc vineri seară în acest oraş de coastă din Caraibe, a declarat pentru AFP generalul Rodolfo Palomino, şeful securităţii din cadrul poliţiei columbiene.

Unul dintre aceste dispozitive explozibile a fost amplasat pe un teren viran din cartierul Bocagrande, unde se găsesc majoritatea hotelurilor din această staţiune turistică, departe de centrul istoric al oraşului.

Un dispozitiv de securitate de 17.000 de poliţişti şi de roboţi anti-explozibil a fost amplasat de mai multe zile în Cartagena, alături de elicoptere şi o navă de război în largul litoralului.

Principalul suspect în acest caz este gruparea FARC. Autorităţile columbiene luptă de aproape jumătate de secol împotriva forţei de gherilă marxiste, care numără aproximativ 9.000 de luptători.