Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Baconschi: După alegerea preşedintelui, AIE nu mai are nici o scuză pentru a nu face reformele

baconschi-alegerea-presedintelui-aie-nu-mai-are-o-scuza-nu-face-reformele.jpg

Noul preşedinte al Republicii Moldova, Nicolae Timofti

Alianţa pentru Integrare Europeană nu mai are acum nici o scuză pentru a nu realiza reformele promise. Iată ce spune la RFI fostul ministru român de Externe, Teodor Baconschi. Nicolae Timofti a fost ales vineri preşedinte al Republicii Moldova.

În opinia lui Teodor Baconschi, "există următorul risc: multe reforme scadente au fost prezentate ca urmare a faptului că ţara nu are un preşedinte. Acum ţara are un preşedinte şi lucrurile nu se vor schimba de pe o zi pe alta".

Preşedinte Republica Moldova

Teodor Baconschi, fost ministru român de Externe

AscultăDownload

"E însă un element simbolic în arhitectura instituţională a statului moldovean, care lipsind, crea tuturor impresia de improvizaţie şi de provizorat. Alegerea preşedintelui îi va lăsa pe cei din Alianţa pentru Integrare Europeană fără nici o scuză în ceea ce priveşte accelerarea reformelor", consideră Teodor Baconschi.

Parlamentul de la Chişinău l-a votat vineri pe magistratul Nicolae Timofti în funcţia de preşedinte al Republicii Moldova. Unicul candidat la preşedinţie a primit 62 de voturi, în condiţiile în care avea nevoie de 61.

Deputaţii comunişti care au fost prezenţi la şedinţa de vineri a Parlamentului de la Chişinău pentru alegerea preşedintelui Republicii Modova susţin că votul a fost fraudat şi că a fost o farsă.