Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Barack Obama - tot mai sigur spre Casa Albă

200806-4998.jpg

Barack Obama - tot mai sigur spre Casa Albă

Senatorul de Illinois, Barack Obama, este pe punctul de a obţine învestitura democrată. Montana si Dakota de Sud sunt ultimele doua state americane unde se tin alegeri primare pentru desemnarea candidatului democraților la prezidențialele din toamna. Avansul lui Barack Obama fata de adversara sa Hillary Clinton nu mai poate fi însă recuperat de aceasta si exista deja semne ca sotia fostului presedinte Bill Clinton nu va mai avea incotro si isi va recunoaste infringerea.

Sunt semne ca doamna Clinton se va inclina in fata inevitabilului dupa anuntarea rezultatelor din Montana si Dakota de Sud.

„Doresc sa spun ca aceasta este, poate, ultima zi in care mai sunt implicat intr-o campanie de acest fel; ma credeam retras din politica atunci când Hillary a decis sa candideze; a fost o enorma onoare pentru mine s-o sprijin in acest efort electoral" a spus ieri fostul președinte Clinton la un miting de campanie.

Tot ieri, Barack Obama a declarat, „in timpul campaniei s-au exprimat îngrijorări ca partidul democrat ar putea ieși dezbinat din acest proces, ca sprijinitorii unuia nu vor vota pentru celalalt la generale; aceste temeri n-au temei; senatoarea Clinton este un politician de excepție, care a desfășurat o campanie remarcabilă; vom conlucra si după nominalizare".

Senatorul de Illinois mai are nevoie de numai 46 delegați si super-delegați pentru a atinge cifra magica de 2118. 31 de delegați sunt in joc astăzi. 202 super-delegați rămân nedecisi, dar majoritatea acestora vor trece de partea lui Obama in zilele urmatoare.

SUA, Radu Tudor

3/06/2008; 11h49