Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Băsescu îşi anunţă retragerea în 2014

basescu-traian-explica-ceva-mainile.jpg

Traian Băsescu, preşedintele României

Traian Băsescu se va retrage din politică la finalul mandatului de preşedinte. O spune chiar actualul şef de stat, prezent duminică la şcoala de vară a tineretului democrat-liberal. Traian Băsescu a infirmat, de asemena, şi posibilitatea de a ocupa funcţia de premier în viitor.

"Într-o ţară, după ce ai fost preşedintele ţării, nu mai poţi fi nimic altceva decât ce ai fost - un fost preşedinte. Nu voi mai activa în viaţa politică. O să am 63 de ani. Cine o să mai aibă nevoie de mine?", a spus Traian Băsescu, care a primit imediat şi răspunsul din partea tinerii din PDL: "Noi!"

Pe de altă parte, şeful statului a declarat că partidul nu s-a înnnoit îndeajuns la ultimul Congres şi are nevoie de un suflu nou la nivelul conducerii.

"Azi, în faţa voastră, le cer tot lor să aibă forţa să mai facă o dată schimbarea la conducerea partidului, chiar dacă ultimul congres a însemnat o primenire", a precizat Traian Băsescu.

El a mai spus ca această schimbare trebuie înţeleasă în primul rând de veteranii partidului, la adresa carora şeful statului a fost foarte critic.

Băsescu se retrage în 2014

Traian Băsescu, Preşedintele României

AscultăDownload

El a spus că îl nemulţumesc "tergiversările" din partid, pentru că "ascund un soi de lipsă de curaj de a lua decizii". El a adăugat că aşa s-a amânat tranzacţionarea certificatelor verzi.

Preşedintele a mai inclus în categoria tergiversărilor proiectul exploatării miniere de la Roşia Montană şi privatizarea Rompetrol.

"PDL generează astfel de tergiversări păguboase pentru România. Oamenii politici sunt cei care îşi asumă responsabilităţi. Nu ajungi în funcţii ca să spui «Ce ne face presa!»", a declarat Traian Băsescu.