Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Băsescu vrea evaluare „om cu om” la Interne

Preşedintele Traian Băsescu a cerut o evaluare „om cu om” a angajaţilor ministerului de interne, instituţie în care „unde pui degetul dai de corupţie”.  În calitatea de preşedinte dar şi de şef al Consiliului Suprem de Apărare a Ţării, Traian Băsescu a mai cerut evaluarea urgentă a cadrelor de conducere a ministerului, pe care le acuză că ar fi tolerat grupurile de crimă organizată.

"Ceea ce vă cer, în procesul de reformare a ministerului, este o evaluare om cu om şi rămâne în acest minister, în structurile centrale şi teritoriale, un personal competent şi integru sau, dacă nu, reorganizarea este doar o poveste" a declarat şeful statului.        

Şeful departamentului politic al cotidianului Gândul,  Liliana Ruse, spune însă că declaraţia preşedintelui este una "demagogică şi populistă". Este imposibil de făcut o astfel de evaluare, explică jurnalista de la ziarul Gândul.

Reforma MAI

Traian Băsescu, Preşedinte

AscultăDownload

În discursul său, şeful statului a explicat şi cum vede reforma ministerului de interne. "Cred că unul dintre elementele fundamentale în procesul de restructurare a Ministerului Administraţiei şi Internelor nu este schema clasică, adică învârtim nişte căsuţe şi lăsăm oamenii la fel.

Toate procesele de restructurare petrecute în acest minister, de foarte mulţi ani încoace, s-au limitat la această păcăleală servită oamenilor politici şi publicului - ne-am restructurat, ne-am organizat, ne-am făcut mai buni. Nu este adevărat şi nu mai putem spune că restructurăm şi eficientizăm Ministerul Administraţiei şi Internelor doar învârtind căsuţe în organigramă, nici la nivel central, nici la nivel teritorial".

Şeful departamentului politic al cotidianului Gândul, Liliana Ruse, intervievată de Anca Năstase