Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Bashar al-Assad ridică tonul în fața Occidentului

bashar-al-assad-ridica-tonul-fata-occidentului.jpg

Președintele Siriei, Bashar al-Assad, avertizează Occidentul să nu intervină militar în țara sa.

Președintele sirian, Bashar al-Assad, avertizează că va avea loc un ”cutremur”, dacă Vestul intervine militar în țara sa. Într-un interviu pentru publicația britanică Sunday Telegraph, liderul de la Damasc spune că o eventuală implicare militară a Occidentului va transforma Siria într-un ”alt Afganistan”.

Comentariile lui Bashar al-Assad vin după ce secretarul general al ONU a cerut din nou ca reprimarea din Siria să înceteze.

Președintele sirian spune că ”Siria este acum un nod în această regiune. Este o linie tectonică și dacă te joci cu pământul, vei provoca un cutremur”.

Orice problemă în Siria va incendia întreaga regiune. Dacă planul este de divizare a Siriei, acesta va diviza întreaga regiune. Vreți să vedeți alt Afganistan sau zeci de Afganistanuri?", întreabă președintele sirian, Bashar al-Assad.

Cel puțin 50 de civili și membri ai forțelor de securitate au murit sâmbătă, potrivit celor două tabere.

Activiștii spun că 21 de civili au fost uciși și că tancurile armatei au deschis focul asupra unui cartier istoric din orașul Homs.

Guvernul susține că 20 de soldați au murit în Homs, iar zece membri ai forțelor de securitate au fost uciși într-o ambuscadă în provincia Idlib.

Peste trei mii de oameni au murit în urma reprimării protestelor anti-guvernamentale din Siria, care au început în luna martie.