Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Berlusconi anunță oficial că revine în politică

Fostul şef al Guvernului italian Silvio Berlusconi a anunţat sâmbătă în mod oficial, la Milanello, în apropiere de Milano, că va candida în cadrul viitoarelor alegeri legislative din Italia, relatează AFP, citată de Mediafax.

"Intru pe scenă pentru a câştiga", a declarat Berlusconi pentru câţiva jurnalişti italieni, punând capăt unui suspans întreţinut de câteva săptămâni.

"Când făceam sport, munceam sau studiam, nu am intrat niciodată în vreo competiţie doar pentru un loc bun, ci întotdeauna cu scopul de a învinge", a subliniat el.

"Sper să pot să fiu în măsură să le explic italienilor că este nevoie de o forţă care să dispună de majoritate pentru a schimba regulile Constituţiei", a continuat Berlusconi. El a anunţat o reuniune pentru duminică a partidului său de centru-dreapta, Poporul Libertăţii (PdL), dar şi contacte cu fostul său aliat populist, Liga Nordului, exprimându-şi speranţa "să se ajungă la o decizie care să poată să ne permită să votăm împreună pentru acelaşi candidat".

Peste 70 la sută dintre alegătorii din Italia nu sunt de acord cu intenţia fostului premier Silvio Berlusconi de a candida din nou în viitorul scrutin parlamentar anticipat, conform unui sondaj de opinie difuzat vineri, informează agenţia ANSA.

De asemenea, si douăzeci şi trei la sută dintre susţinătorii formaţiunii lui Berlusconi, Poporul Libertăţii (PdL), nu sunt de acord cu intenţia fostului premier de revenire pe scena politică.

Il Cavaliere, în vârstă de 78 de ani, a anunţat la sfârşitul lui octombrie că renunţă să mai candideze pentru funcţia de şef al Guvernului. Însă miercuri seara el a oferit asigurări că este "luat cu asalt (de suţinători) pentru a reveni în prim-plan", adăugând că vrea să salveze o "Italie aflată pe marginea prăpastiei", subminată de şomaj şi de înăsprirea fiscalităţii.