Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Berlusconi, premier în timpul liber

berlusconi-silvio-reuters-se-sterge-frunte.jpg

Premierul italian Silvio Berlusconi

Presa italiană publică noi interceptări ale unor convorbiri ale premierului Silvio Berlusconi. Acestea au fost realizate în 2009 şi au fost incluse în ancheta asupra unui caz de prostituţie. Potrivit agentiei ANSA, documentele includ şi interceptarea unei convorbiri din ianuarie 2009, în care premierul italian afirmă că în seara precedentă fusese vizitat de mai multe prostituate.

"Aseară era coadă în faţa uşii; erau 11, dar am oprit numai opt, pentru că nu puteam mai mult; nu pot face totul", spune controversatul politician Italian în una din înregistrări.

Opt persoane au fost inculpate joi în Italia, fiind acuzate că i-au furnizat prostituate lui Berlusconi pentru petreceri desfăşurate în reşedinţele acestuia.

Discutând cu una dintre tinere, Berlusconi se referă la exercitarea funcţiei de premier ca la o activitate desfăşurată în "timpul liber".

Înaintea publicării interceptărilor, Sivlio Berlusconi a afirmat, într-o scrisoare transmisă presei, că nu îi este ruşine de ceea ce a făcut, doarece faptele relatate de presa italiană nu corespund realităţii.

"Este adevărat, aşa cum scrieţi, că modul meu de a mă comporta, aşa cum a fost descris în ultimele zile de ziare, pare scandalos. Dar comportamentul meu nu a fost cel descris şi vă confirm (...) că n-am făcut niciodată nimic de care ar trebui să mă ruşinez", a afirmat el, în scrisoarea trimisă lui Giuliano Ferrara, directorul cotidianului Il Foglio şi un apropiat al şefului guvernului italian.