Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Bilant sumbru dupa seismul din China

Intre 15 mii si 20 de mii de oameni au murit. Bilantul e deocamdata confuz si se schimba de la o ora la alta. Valoarea pagubelor materiale ar ajunge la 20 de miliarde de dolari. Operatiunile de salvare continua. O fetita de trei ani a fost salvata, dupa ce a reusit sa supravietuiasca 40 de ore sub cadavrele parintilor sai, prinsi sub daramaturi, in sud-vestul Chinei.

Intre 15 mii si 20 de mii de oameni au murit, dupa seismul de aproape opt grade pe scara Richter, produs luni, 12 mai in China. Bilantul e deocamdata confuz si se schimba de la o ora la alta. Valoarea pagubelor materiale ar ajunge la 20 de miliarde de dolari.

Cutremurul de 7,9 grade produs în provincia Sichuan a fost cel mai puternic seism care a afectat China în ultimii 32 de ani.

Operatiunile de salvare continua. O fetiţă de trei ani a fost salvată, după ce a reuşit să supravieţuiască 40 de ore sub cadavrele părinţilor săi, prinşi sub dărâmături, în sud-vestul Chinei.

Fetiţa, rănită grav la picioare a fost descoperită marţi dimineaţă, însă nu a putut fi eliberată imediat de sub dărâmături. Salvatorii au preferat să aştepte până au avut materialele necesare, pentru a nu agrava starea acesteia, potrivit agentiei Mediafax. (CR - 5/14/2008;15.25h)