Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Biserica cere calm din partea Guvernului rus

Biserica se implică în calmarea spiritelor în Rusia prin patriarhul Bisericii Ortodoxe, Kiril, care i-a cerut sâmbătă Guvernului de la Moscova să arate mai multă înţelegere faţă de protestele masive din Capitală. Manifestanţii au denunţat recent în cadrul unor mitinguri de proporţii presupuse fraude la alegerile legislative din decembrie, câştigate de partidul premierului Vladimir Putin.

 

"Obiectivul protestelor politice exprimate corect este să conducă la o ajustare politică, ceea ce este important", a declarat patriarhul într-un interviu acordat televiziunii publice în ziua Crăciunului pe rit vechi.

"Dacă autorităţile rămân insensibile la aceste proteste, este un semn negativ, un indiciu al incapacităţii lor de a se adapta", a apreciat patriarhul.

Prelatul şi-a exprimat convingerea că autorităţile actuale sunt în măsură să "ia deciziile bune în ceea ce priveşte dezvoltarea ţării şi promovarea prosperităţii sale".

Biserica ortodoxă rusă, care are legături destul de strânse cu regimul actual, poate influenţa opinia publică într-o ţară în care 70 la sută dintre cetăţeni se declară ortodocşi.